Make your own free website on Tripod.com
Muka Depan Sekapur Sireh Buku Pelawat Lihat B Pelawat

 

SMK Kota Maju Jaya

Selamat Datang

Sila Klik

 

  Sejarah
  Perutusan
      Pengetua
      Webmaster
  Pengetua
  Berita
  Sekolah

  Pengurusan

     Pentadbiran
     Kurikulum
     Ko-kurikulum
     HEM
     PSS
     Lencana
     Piagam
     3K
     Lagu Sekolah
     Doa Sekolah
     Kaunseling
     Lokasi
     Pelan
     Kejayaan
  Guru
    Senarai
    Hari Guru
  Pelajar
    Keputusan   Peperiksaan
    Nota
  Akademik
    STPM
    SPM
    PMR
  Khas
    Peringatan
    Ungkapan
    Kata-kata hikmah
    Takwim Sekolah
    Takwin Peperiksaan
  Album
  Alumni
  Pautan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ..: Web master :..
 

Perutusan Daripada Web Master
Sekolah Menengah Kebangsaan Kota

          Hari berlalu tahun bertandang keadaan semakin mengubah keadaan kita. Begitulah kepesatan arus yang dihadapi oleh negara dan semua. 
           Laman web SMKK telah berada di internet sejak tahun 2000 lagi. Dan sentiasa diubah dan ditambah, selaku webmaster saya merasakan rekaan yang ringkas dan menarik adalah kunci kejayaan laman web tersebut. Sebelum ini laman web sekolah men kebangsaan kota banyak menggunakan flash dan java, tetapi sekarang penggunaan flash diminimumkan oleh kerana beberapa faktor. Pengunaan database seperti SQL digunakan untuk membolehkan pelajar mengakses keputusan melalui web dan ini masih lagi dalam percubaan. 
           Domain smkk.edu.my adalah kebanggaan kami di sini, dengan pengunaan domain smkk.edu.my di semua peringkat menjadikan domain smkk.edu.my digunakan dengan efektif. kerana pada kebiasaan domain hanya digunakan untuk tujuan web sahaja. Saya berterima kasih kepada 8 server yang menggunakan "Sub Domain" smkk.edu.my dan ini akan bertambah untuk masa hadapan. Untuk makluman 8 server tersebut menggunakan sistem operasi Linux Debian, Linux Redhat, Linux Mandrake  dan Solaris 8.  
           Di dalam arus pembangunan global kini, ICT merupakan medium yang paling utama dalam penyebaran maklumat. Kita mungkin pernah terdengar ungkapan "dunia tanpa sempadan" dan beberapa ungkapan lain yang menjelaskan kepada kita bahawa pembangunan IT adalah satu agenda yang penting. Dengan adanya internet kita dapat menerima maklumat seluruh dunia dengan cepat dan efektif. 
       Kalau pada dulunya kita mengunakan surat secara pos untuk berhubung di antara kita yang mengambil masa beberapa hari. Tetapi kini pengunaan email adalah cara yang paling cepat dan menjimatkan kos untuk berhubung walaupun di mana kita berada. Diharapkan laman web ini mampu memberi manafaat kepada pelayarnya. 
      Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang terlibat dalam menjayakan laman web ini. Semoga dengan adanya laman web ini mampu memberi ilham kepada saya untuk menerokai banyak lagi ilmu di masa akan datang. Marilah kita sama-sama menuju ke alaf siber.

 

 

Info

Selamat Menempuh
Peperiksaan Kepada Calon
PMR
SPM
STPM
semuga mendapat keputusan yang cemerlang

Selamat Maju Jaya..

 

 

 
 
     
 

Sekolah Menengah Kebangsaan Kota, Jalan Salor,
15100 Kota Bharu, Kelantan.
Kod Sekolah: DEE1127
Tel: 097483312 Fax: 097461228